Wil jij graag deelnemen aan één of meer van onze activiteiten? Fijn! Stuur op voorhand een mailtje met je telefoonnummer naar

hilde-voncken@hotmail.com en vermeld  voor welke activiteit je je inschrijft. Je krijgt dan van ons een mailtje terug met daarin het rekeningnummer van de schildpad waarop je je inschrijvingsgeld mag overmaken. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje!

 

Mocht de activiteit niet doorgaan (bv. door te weinig inschrijvingen, verstrengde covid-maatregelen, ziekte van de activiteitenbegeleider) dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort.

Indien jij minimum 24 uur voor aanvang van de activiteit zelf annuleert, krijg je 50% van je inschrijvingsgeld terug.  Is dit minder dan 24 uur op voorhand, dan kan er helaas niets terugbetaald worden.

wil je graag dit programma elke maand in je mailbox ontvangen?  Dat kan!  Doe even een mailtje naar hilde-voncken@hotmail.com en ik maak het voor jou in orde. :-)

JANUARI

vrijdag 21 januari van 19u30 tot 21u00:  mantra en kirtan zingen met Baleya

Baleya - nodigt je uit om samen universele liederen, mantra's en kirtan te zingen.  Alle met ondersteuning van gitaar, harmonium en slaginstrumenten.

Zingen schenkt vreugde, maakt je vrij en blij.  Dit samen doen is een fijne manier om jezelf te verwennen, om te verbinden en te delen met anderen.  Goede vibraties die we samen teweegbrengen, zijn een weldaad voor lichaam, geest en ziel.

Als je graag alleen maar wil luisteren en genieten of misschien denkt dat je niet kan zingen.... geen probleem.  Dan word je uitgenodigd om te ervaren wat helende trillingen en klanken voor jou kunnen doen.

Wees welkom en... 'just be'.

Deelnameprijs:  15 euro

de workshop 'surfin'the waves' van Anaïs Bierkens is verplaatst naar zondag 6 februari

woensdag 26 januari van 14u tot 16u:  handwerken@de schildpad

Haken, breien, naaien, weven, macramé... Handwerken is weer helemaal in!  En niet voor niets.  Het is een zinvolle, leuke, ontspannende bezigheid.

Daarom wil boekenbar de schildpad jou graag uitnodigen om samen met anderen één keer per maand te komen handwerken.  We zitten gezellig samen, doen ons handwerk, drinken een tasje koffie of thee, knabbelen een koekje en keuvelen een beetje.  Gewoon ongedwongen, gezellig samenzijn.

Ben je nog niet zo vertrouwd met handwerken maar wil je het wel graag leren?  Goed nieuws!  Op deze namiddag zal ook Jessica Peters aanwezig zijn en zij helpt je graag starten met het haken van een driehoeksjaal.  Indien gewenst brengt zij voor jou een haakpakket (garen en haaknaald) mee en op een enkele namiddag ben je vertrokken!  Je betaalt het haakpakket (24 euro) en/of een vrije bijdrage voor het aanleren.

Deelnameprijs: 5 euro (koffie, thee en koekjes inbegrepen)

graag inschrijven ten laatste op 23/1

Als je wil leren haken bij Jessica, vermeld dit dan zeker bij je inschrijving want zij neemt maar één leerling per keer aan! ;-)

FEBRUARI

zaterdag 5 februari van 14u tot 17u:  workshop Art Journal met Ann De Brabanter

Een art journal is een visueel dagboek, een plek waar je kunt spelen, experimenteren, verbeelden, herinneren, creatieve technieken uitproberen en je dagelijks leven documenteren met meer dan woorden alleen.  Je schrijft, je tekent, je kleurt en schildert, je voegt foto's toe en maakt collages.

Waarom een art journal?

Een art journal biedt je de mogelijkheid stil te staan, een rustpunt te creëren, beeld, kleur en taal te geven aan gebeurtenissen, gedachten en gevoelens in je leven.  Soms draaien je gedachten cirkeltjes in je hoofd, of je wordt overspoeld door een wirwar van emoties.  Een art journal kan dan helpen: een kleur of een foto zegt soms meer dan 1000 woorden.  Een quote of een gedicht kan troost bieden of steunend zijn.  Een lief kaartje van een vriend(in) kan de zon doen schijnen.  Al deze dingen kunnen een plaats krijgen in een art journal.  Bezig zijn in je art journal kan ook gewoon een fijn moment van me-time zijn: kleuren, knippen, plakken rond de dingen die je bezig houden.

Tijdens deze workshop ondersteunt Ann De Brabanter jou in het starten met een art journal.  Je krijgt een speciaal schrift met stevig papier waarin je kan schilderen, plakken ,schrijven,... Ann demonstreert enkele eenvoudige technieken waarmee je aan de slag kan gaan.  Vaak zeggen deelnemers aan het begin van de workshop: 'ja maar ik kan niet tekenen'.  Dat is ook niet nodig!  Juist door de combinatie van technieken kan iedereen zijn eigen stijl vinden en er zelf iets eigens van maken.  Je creëert als het ware een eilandje van rust waarnaar je elke dag, ook thuis, kan terugkeren.  Als het moeilijk gaat, of net als er iets fijns gebeurt, als je iets wil onthouden,...

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een art journal waarin je al een begin gemaakt hebt van een creatieve reis door je gemoed.

Deelnameprijs:  20 euro (koffie en thee inbegrepen)

Graag inschrijven ten laatste op 28 januari

zondag 6 februari van 10u tot 13u:  workshops 'surfin'the waves' - met Anaïs Bierkens

2022

We leven in een tijd van diepe transformatie, waarin oude structuren vervallen, ook in ons.  Dit proces is al langere tijd gaande, maar de komende jaren beloven intens te worden.  Het wordt nog belangrijker om de balans te vinden op alle lagen:  fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel;  om je lichtkracht te voeden en je intuïtie te verdiepen en zo mee te surfen op de golven van het moment.  We doen dit liefst in verbinding met elkaar.

In januari starten we met het traject '2022: surfin'the waves'.

Elke maand staan we stil bij de binnenkomende energie, behandelen we een bepaald thema en we verwelkomen de issues die zich aandienen.

Dat dit een maandelijks rustpunt voor je ziel mag zijn, een inspiratie- en een oplaadmoment.  We werken zowel met technieken en inzichten uit de positieve psychologie, 'oosterse' zienswijzen als magisch-energetische tools.

Aan dit traject hangt geen verplichting vast; je bent vrij om deel te nemen wanneer je wil of kan.

Deelnameprijs:  30 euro (koffie en thee inbegrepen)

Graag inschrijven ten laatste op 3 februari

dinsdag 8 februari van 19u30 tot 21u:  drumcirkel met Sunspiral door Isabelle

Sta op en verbind!

Je wordt ontvangen met klanken die wakker maken wat er diep vanbinnen speelt.  Je wordt uitgenodigd om op te staan en samen te drummen, zingen en dansen...

In de vreugde van het samenzijn met muziek, de verbinding met jezelf en anderen.

Iedereen is welkom.

Wie een instrument heeft, mag dit meebrengen en anders zijn er drums en andere instrumenten aanwezig die je mag gebruiken.

In licht en liefde - Isabelle

Deelnameprijs:  

Graag inschrijven ten laatste op 5/2

dinsdag 15 februari om 19u30: geleide meditatie met Fabiënne Rosmeulen

Het onderwerp van de meditatie/visualisatie volgt nog. :-)

Deelnameprijs:  12 euro (koffie en thee inbegrepen)

Graag inschrijven ten laatste op 12 februari

zondag 20 februari van 10u tot 12u:  Satsang zondag met Kathleen Thijs

Kathleen Thijs, begeleider in het proces van wakker worden en bewustwording

We leven in een bijzondere tijd.  Meer en meer mensen worden wakker en bewust.

Wat betekent het eigenlijk?  Wakker worden?  En waaruit word je dan wakker?

Wat is het?  Bewust worden van iets dat je niet kan zien, niet kan benoemen maar wel kan voelen?

Dit zijn enkele vragen die tijdens Satsang aan bod kunnen komen.  (het woord komt uit het Sanskriet.  Sat = waarheid; Sanga = gemeenschap.  Satsang betekent: 'samen zijn in de waarheid')

Tijdens Satsang kan je kennis maken met het 'grote mysterie' en bewust worden dat het altijd hier en nu aanwezig is.  Je 'her'ontdekt dat deze Aanwezigheid niet los staat van wie je in essentie bent.  Meer nog, je komt erachter dat ij deze Essentie bent... want wat je zoekt, ben je Zelf. ;-)

Door naar binnen te gaan, kunnen we de plek ontdekken waar het leven telkens opnieuw geboren wordt.

Het is de bron van creatie, pure intelligentie, zuiveren Liefde, Bewustzijn zelf.

Wil je kennismaken met Satsang dan zijn de maandelijkse Satsang zondagen een goede ingang.

Deelnameprijs:  

Graag inschrijven ten laatste op 10/2

woensdag 23 februari van 14u tot 16u:  handwerken@de schildpad

deelnameprijs:  5 euro (koffie, thee en koekjes inbegrepen)

graag inschrijven ten laatste op 20 februari

zaterdag 26 februari van 14u tot 17u:  creatieve workshop 'Pyrografie' met Isabelle

Maak je eigen kunstwerk.

Je eigen creatie op hout.

Je leert de techniek onder begeleiding van Isabelle en zij zorgt ook voor het materiaal.

Je hoeft niet te kunnen tekenen, alleen goesting hebben om het te doen is genoeg.

Heb je al een leuk patroon-idee, breng het dan gerust mee!

Deelnameprijs:  25 euro

Graag inschrijven ten laatste op 23 februari