Wil jij graag deelnemen aan één of meer van onze activiteiten? Fijn! Stuur op voorhand een mailtje met je telefoonnummer naar

hilde-voncken@hotmail.com en vermeld  voor welke activiteit je je inschrijft. Je krijgt dan van ons een mailtje terug met daarin het rekeningnummer van de schildpad waarop je je inschrijvingsgeld mag overmaken. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje!

 

Mocht de activiteit niet doorgaan (bv. door te weinig inschrijvingen, verstrengde covid-maatregelen, ziekte van de activiteitenbegeleider) dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort.

Indien jij minimum 48 uur voor aanvang van de activiteit zelf annuleert, krijg je 50% van je inschrijvingsgeld terug.  Is dit minder dan 48 uur op voorhand, dan kan er helaas niets terugbetaald worden.

-

OMWILLE VAN DE VERSTRENGDE COVID-MAATREGELEN ZIJN AL ONZE ACTVITEITEN VOOR DE MAAND NOVEMBER GEANNULEERD.  OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN VAN EEN EVENTUELE HERSTART, BEKIJK REGELMATIG ONZE WEBSITE OF VOLG ONS OP FACEBOOK.  IK WENS JE EEN GOEDE GEZONDHEID EN VEEL MOED OM DE KOMENDE PERIODE TE DOORSTAAN.

IK HOOP JULLIE SNEL WEER TE ZIEN!

Hilde 

woensdag 4/11 van 10u tot 11u:  geleide ochtendmeditatie door Hilde van De Schildpad

Wil jij graag je dag beginnen in alle rust en stilte?  Deze geleide meditatieis geïnspireerd op de mindfulness-methode en is een uitnodiging om thuis te komen bij jezelf en in het moment.  We oefenen niet-oordelende aandacht voor wat er is, of het nu plezierig of onplezierig is.  Je geeft ruimte aan jezelf om jezelf te zijn, met zachtheid en compassie.  Deze meditatie is een kadootje voor jezelf en zal  nog verder werken in je dagelijkse leven.

Graag inschrijven ten laatste op 1/11.

Deelnameprijs: 10 euro

woensdag 4/11 om 19u30:  voordracht 'ik hoor je, ik zie je, ik voel je...' door Jana Schoefs

een voordracht over de eerste stappen in (zelf)liefde.

Een gebrek aan zelfwaardering en zelfliefde is één van de grootste oorzaken van stress-en angstproblemen, van ziekte en relatieproblemen, zelfs van elke vorm van tekort.  Zelfliefde is een voorwaarde om gezonde relaties met jezelf en anderen te kunnen onderhouden en toch is er vaak nog veel taboe op dit onderwerp.  Tijdens deze voordracht gaat Jana dieper in op het thema zelfliefde en krijg je heel wat handige tips aangereikt om vanaf nu liefdevoller met jezelf om te gaan en van daaruit ook je relaties vanuit meer vertrouwen en overgave aan te kunnen gaan.  Eén van de krachtigste troeven van zelfliefde is dat het de kracht heeft om oude angsten, overtuigingen, oordelen over jezelf en de wereld om je heen te overstijgen en jezelf na al die jaren eindelijk de zorg te geven waar je al je hele leven naar verlangde en die je tot nu toe tevergeefs bleef zoeken in de buitenwereld.  Deze zachte en liefdevolle levenshouding helpt je om vanaf nu niet meer zo afhankelijk te zijn van de goedkeuring, oordelen of wensen van anderen.  Ze helpt je om je eigenwaarde weer te leren ervaren en van daaruit je leven echt te LEVEN ipv zo goed als mogelijk te overleven.  Wil jij gaag ontdekken hoe dit ook voor jou een meerwaarde kan zijn in je leven? 

Schrijf je dan in ten laatste op 31/10.

Deelnameprijs: 15 euro

vrijdag 6/11 om 19u30:  filmavond 'De Celestijnse Belofte' met nabespreking door Nadia van Happy4Life

De celestijnse belofte.  Midden in een persoonlijkheidscrisis beland, staat John Woodson voor een dramatische en ingrijpende ervaring in zijn leven.  Door een geheimzinnige samenloop van omstandigheden neemt hij deel aan een missie in Peru die tot doel heeft de oude profetische geschriften, bekend onder de naam Celestijnse Beloften, terug te vinden.  De geschriften en zijn negen hoofdpunten (inzichten) voorspellen het ontstaan van een nieuwe beschaving op aarde die volledig is gebaseerd op spirituele waarden.  Aanvankelijk onwillig, sceptisch en onzeker ontdekt John echter bij iedere stap die hij neemt en iedere persoon die hij ontmoet, een nieuw inzicht, totdat hij al de negen inzichten heeft ontdekt.  Binnen dit proces van spirituele bewustwording vindt hij uiteindelijk zijn bestemming en slaagt er in de betekenis te doorgronden van datgene wat hij nog niet doorzag toen hij aan het avontuur begon.  

Ondanks dat deze film werd uitgebracht in 2006 zijn de 9 inzichten die in deze film voorkomen nog steeds en misschien zelfs meer dan ooit actueel.  Graag willen we jou nog een laten genieten van de inzichten in deze avonturenfilm.  En misschien zorgen ze wel voor een mooi evenwicht in jezelf in deze coronatijd.  Na de film is er nog een moment om deze inzichten even te belichten alsook de andere inzichten die nog niet in deze film vertoond werden.  Dit samen met Hilde van de schildpad en Nadia van Happy4Life.  We heten je alvast welkom!

Graag inschrijven ten laatste op 2/11.

Deelnameprijs: 12 euro

donderdag 12/11 van 19u30 tot 21u:  klankbad 'Sunspiral' met Isabelle

Liggend of zittend laat je de klanken tot je komen...  Met je ogen dicht neem je de trillingen eens zo goed gewaar.  De helende klanken van de gong, klankschalen, oceandrum, drums, fluit,...  Ze lijken je zachtjes te raken en nemen je mee op een reis doorheen je eigen ik.  Waar voel ik spanning, weerstand, emoties,...  De klanken maken vrij zodat je tot rust komt en je lichaam kan ontspannen.  Geen gevecht meer maar een aanvaarden zoals we nu zijn.  Want jij bent het waard!

De sessie duurt ongeveer een uurtje.  Je brengt zelf een matje en kussen mee zodat je comfortabel kan liggen.  Ook een dekentje is aangeraden zodat het aangenaam warm blijft.  De fysieke afstand blijft bewaard zodat je je in je eigen ruimte veilig mag voelen.  Er is na de sessie ruimte voor een gesprek in groep of individueel.  Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten.

Graag inschrijven ten laatste op 8/11

Deelnameprijs:  15 euro

zaterdag 14/11 van 9u30 tot 11u:  yogawandeling met An Ceunen van Yoga4All

De drang van de mens om één te worden met de natuur is van alle tijden.  We willen ons verenigen, ons verbinden met het grote geheel.  Bovendien helpt de natuur ons te herstellen en ons geluksgevoel wordt gestimuleerd.  Om aan deze verlangens tegemoet te komen, bieden we jullie één keer per maand een yogawandeling aan.  Gedurende anderhalf uur wandelen we door het natuurgebied De Kevie.  Onderweg nemen we tijd om tot rust te komen door middel van beweging, ademhalingsoefeningen, meditatie,...

Graag inschrijven ten laatste op 10/11

Deelnameprijs: 10 euro

woensdag 18/11 van 19u30 tot 20u30:  begeleide avondmeditatie door Hilde van de schildpad

Wil jij graag je dag eindigen is alle rust en stilte?  Deze geleide meditatie is geïnspireerd om de mindfulness-methode en is een uitnodiging om thuis te komen bij jezelf en in het moment.  We oefenen niet-oordelende aandacht voor wat er is, of het nu plezierig of onpleziering is.  Je geeft ruimte aan jezelf om jezelf te zijn, met zachtheid en compassie...  Deze meditatie is een kadootje voor jezelf en zal nog in je dagelijkse leven doorwerken.

Inschrijven kan tot en met 15/11

deelnameprijs: 10 euro

donderdag 19/11 van 14u tot 15u30:  wandeling met stiltestukje, met Hilde van de schildpad

Boekenbar de schildpad ligt vlakbij natuurgebied De Kevie.  Samen wandelen we door de mooie natuur en onderweg maken we even de tijd om een stukje in stilte te wandelen en zo al die natuurgeschenken intenser te beleven.  We vertrekken om 14u aan de boekenbar en nadien is er de gelegenheid om nog wat na te praten bij een drankje.  Ook bij lichte regen wordt er gewandeld.

Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis.

zaterdag 21/11 tussen 14u en 17u30:  het créatelier

Ben jij graag creatief bezig maar zit je dat meestal thuis alleen te doen?  Of zou je graag samen met een vriend(in) aan een creatief project werken maar heb je daar de ruimte niet voor?  Tijdens het créatelier stelt boekenbar de schildpad een mooie ruimte ter beschikking waar je samen met anderen je ding kan doen en zo mekaar kan inspireren en motiveren.  Je materiaal breng je zelf mee.  Er zijn grote tafels voorzien zodat iedereen plek genoeg heeft.  Er is gratis smaakwater om de dorst te lessen.

Graag inschrijven ten laatste op 20/11.  Deelname is gratis.

zondag 22/11 om 15u en om 19u: 'ADEM' door Koen Snyers en Jana Schoefs

Eind september was er de succesvolle première van hun voorstelling ADEM.  Nu volgt een tweede voorstelling.

De voorstelling ADEM brengt je een mix van poëtische tekst en digitale muziek van Koen zelf en klanken van Jana.  Nu eens doen de teksten naar adem happen, dan weer geven ze ademruimte, hier en daar ondersteund door digitale muziek.  Nog meer ademruimte krijg je, wanneer je jezelf helemaal onderdompelt in de ervaring, op die momenten dat Jana Koen's teksten ondersteunt en afwisselt met haar zang en klanken.  

Je kan je inschrijven tot en met 18/11.  Vermeld ook even voor welk van de twee voorstellingen je kiest.  Kostprijs: 15 euro

woensdag 25/11 van 10u tot 11u:  geleide ochtendmeditatie door Hilde van de schildpad

Wil jij graag je dag beginnen in alle rust en stilte?  Deze geleide meditatie is geïnspireerd op de mindfulness-methode en is een uitnodiging om thuis te komen bij jezelf en in het moment.  We oefenen niet-oordelende aandacht voor wat er is, of het nu plezierig of onplezierig is.  Je geeft ruimte aan jezelf om jezelf te zijn, met zachtheid en compassie.  Deze meditatie is een kadootje voor jezelf en neem je met je mee gedurende de rest van de dag.

Graag inschrijven ten laatste op 21/11

Deelnameprijs: 10 euro

donderdag 26/11 van 13u30 tot 15u:  'gesprekscirkel voor vrouwen' door Hilde van de schildpad

Er is een tijd aangebroken waarin de vrouwelijke energie van verbinding terugkomt.  We beseffen dat het niet over jou of over mij gaat maar over ons.  Er is geen doel, behalve met elkaar zijn in het moment.  In een cirkel samenkomen is een mooie, inspirerende manier om een moment van oprechte aandacht te delen.  De cirkel is een wij-plek waar iedereen zichzelf mag zijn en waar we ervaren dat we meer diepgang kunnen brengen in relaties met anderen.  We beginnen met een korte meditatie om thuis te komen in het hier en nu, met jezelf en de ander.  Vervolgens praten we over een thema dat dicht bij onze belevingswereld ligt of over een stelling of thema.  We werken met een kleine groep (max. 7 vrouwen).

Graag inschrijven voor 22/11

Deelnameprijs: 10 euro

zaterdag 28/11 van 10u tot 11u30:  wandeling met stiltestukje, met Hilde van de schildpad

Boekenbar de schildpad ligt vlakbij natuurgebied De Kevie.  Samen wandelen we door de mooie natuur en onderweg maken we even tijd om een stukje in stilte te wandelen en zo al die natuurgeschenken intenser te beleven.  We vertrekken om 10u aan de schildpad en nadien is er de gelegenheid om nog wat na te praten bij een drankje.  Ook bij lichte regen wordt er gewandeld.

Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis.

zondag 29/11 van 10u30 tot 12u:  Samen lezen met Ilse

Laat jij je graag meevoeren door verhalen uit alle windstreken?  Wil je graag proeven van de schoonheid van poëzie?  En deel je graag je gedachten hierover of geniet je liever in stilte?  Dat kan in boekenbar de schildpad.  Het gaat zo:  de leesbegeleider, Ilse, leest voor en daarna praten we hier samen over.  Wat raakte je, welke herinneringen riep het op, of gewoon, wat vond je mooi?  Je hoeft niets op voorhand te lezen.  Wij zorgen voor de teksten en voor een drankje.  Benieuwd?

Schrijf je dan in ten laatste op 25/11.

deelnameprijs: 8 euro.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now