Wil jij graag deelnemen aan één of meer van onze activiteiten? Fijn! Stuur op voorhand een mailtje met je telefoonnummer naar

hilde-voncken@hotmail.com en vermeld  voor welke activiteit je je inschrijft. Je krijgt dan van ons een mailtje terug met daarin het rekeningnummer van de schildpad waarop je je inschrijvingsgeld mag overmaken. Zo ben jij zeker van jouw plaatsje!

 

Mocht de activiteit niet doorgaan (bv. door te weinig inschrijvingen, verstrengde covid-maatregelen, ziekte van de activiteitenbegeleider) dan wordt je inschrijvingsgeld teruggestort.

Indien jij minimum 24 uur voor aanvang van de activiteit zelf annuleert, krijg je 50% van je inschrijvingsgeld terug.  Is dit minder dan 24 uur op voorhand, dan kan er helaas niets terugbetaald worden.

wil je graag dit programma elke maand in je mailbox ontvangen?  Dat kan!  Doe even een mailtje naar hilde-voncken@hotmail.com en ik maak het voor jou in orde. :-)

SEPTEMBER

                            

openingsdagen boekenbar de schildpad:  17, 19, 24 en 26 september van 13u30 tot 17u30

Op deze dagen in september zal boekenbar de schildpad haar deuren openen voor iedereen die op zoek is naar een tweedehands boekenkoopje of die gezellig wil komen genieten van een drankje met wat lekkers erbij.

Welkom!

woensdag 22 september om 14u:  picknickwandeling Beukenberg/Tongeren - met Hilde

Graag wil ik, Hilde, jou laten kennismaken met natuurgebied Beukenberg in Tongeren.  We komen samen op de parking aan het zwembad van Pliniuspark en maken een wandeling van zo'n 7 km doorheen Beukenberg en omgeving.

Onderweg houden we halt voor een gezellige picknick.  Ieder brengt zijn eigen drankje mee en ik zorg voor wat te snoepen. :-)

Deelnameprijs: 4 euro

Graag inschrijven ten laatste op 19 september

donderdag 23 september van 19u30 tot 20u30:  geleide meditatie 'onrust verminderen voor een goede nachtrust' - door Hilde

In deze woelige tijden is het niet altijd eenvoudig om dicht bij jezelf te blijven.  Er zijn veel prikkels in onze omgeving en in onszelf die ons vaak uit balans brengen.  Hierdoor raakt je hoofd overvol en is het moeilijk de rust in jezelf terug te vinden.  Dit beïnvloedt ook de kwaliteit van onze slaap.

In deze geleide meditatie, die gebaseerd is op de mindfulness, gaan we de onrust in onszelf verminderen door het tot rust brengen van de geest, het ontspannen van het lichaam en door vrede te brengen in het hart.  Dit zal ons brengen tot een rustige en ontspannen slaap.

Deze meditatie duurt een half uurtje en is ook geschikt voor beginnende mediteerders.

Deelnameprijs: 8 euro

Graag inschrijven ten laatste op 20 september

zaterdag 25 september tussen 14u en 17u:  het créatelier

Ben jij graag creatief bezig maar zit je dat meestal thuis in je eentje te doen?

Of zou je eens met een vriend(in) willen werken aan een creatief project maar heb je daar de ruimte niet voor?

Tijdens het créatelier stelt boekenbar de schildpad een mooie ruimte ter beschikking waar je in gezelschap van anderen je ding kan doen.  Op die manier kan je mekaar motiveren en inspireren, of gewoon gezellig een babbeltje doen.

Je materiaal breng je zelf mee.  Er is gratis smaakwater om de dorst te lessen.

Deelnameprijs:  3 euro

Graag inschrijven ten laatste op 22 september

zondag 26 september van 10u tot 12u:  Baleya - chants for heart and soul - met NestoRina

Baleyanodigt je uit om samen universele liederen, mantra's en kirtan te zingen.  Alles met ondersteuning van gitaar, harmonium en slaginstrumenten.

Zingen schenkt vreugde, maakt je vrij en blij.  Dit samen doen is een fijne manier om jezelf te verwennen, om te verbinden en te delen met anderen.  De goede vibraties die we samen teweegbrengen, zijn een weldaad voor lichaam, geest en ziel.

Als je graag alleen maar wil luisteren en genieten of misschien denkt dat je niet kan zingen... geen probleem.  Dan word je uitgenodigd om te ervaren wat helende trillingen en klanken voor jou kunnen doen.

Wees welkom en... 'just be'

Deelnameprijs:  15 euro

Graag inschrijven ten laatste op 23 september

woensdag 29 september om 14u:  samen wandelen in de Kevie - met Hilde

Boekenbar de schildpad ligt vlakbij natuurgebied de Kevie.  Op deze namiddag maken we samen een mooie wandeling van zo'n 4 à 5 km en genieten onderweg van de natuur en mekaars gezelschap.  

Na de wandeling is er de gelegenheid om in de boekenbar nog even na te genieten met een drankje.

Deelname is gratis

Wel graag even laten weten als je mee wil wandelen, en dit ten laatste op 27 september

OKTOBER

openingsdagen boekenbar de schildpad:  1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24, 29 en 31 oktober van 13u30 tot 17u30

Op deze dagen in september zal boekenbar de schildpad haar deuren openen voor iedereen die op zoek is naar een tweedehands boekenkoopje of die gezellig wil komen genieten van een drankje met wat lekkers erbij.

Welkom!

zaterdag 9 oktober van 9u30 tot 11u:  yogawandeling met An van Yoga4All

De drang van de mens om één te worden met de natuur is van alle tijden.  We willen ons verbinden met het grote geheel.  Bovendien helpt de natuur ons te herstellen en ons geluksgevoel wordt gestimuleerd.  Om aan deze verlangens tegemoet te komen, bieden we je elke tweede zaterdag van de maand een yogawandeling aan.  Gedurende anderhalf uur wandelen we door het natuurgebied de Kevie.  Onderweg nemen we de tijd om tot rust te komen door middel van beweging, ademhalingsoefeningen, meditatie,...

Na de wandeling kan je in boekenbar de schildpad nog even nagenieten met een gratis tasje koffie of thee.

Deelnameprijs:  12 euro

Graag inschrijven ten laatste op 6 oktober

dinsdag 12 oktober van 19u30 tot 21u:  drumcirkel met Sunspiral - door Isabelle

Sta op en verbind!

Je wordt ontvangen met klanken die wakker maken wat er diep vanbinnen speelt. 

Je wordt uitgenodigd om op te staan en samen te drummen, zingen en dansen,...

In de vreugde van het samenzijn met muziek, de verbinding met jezelf en anderen.

Iedereen is welkom.

Wie een instrument heeft, mag dit meebrengen en anders zijn er drums en andere instrumenten aanwezig die je mag gebruiken.

In licht en liefde  -  Isabelle

Deelnameprijs:  15 euro

Graag inschrijven ten laatste op 9 oktober

zondag 17 oktober van 10u tot 12u:  Satsang zondagen, met Kathleen Thijs

Kathleen Thijs, begeleider in het proces van wakker worden en bewustwording

We leven in een bijzondere tijd.  Meer en meer mensen worden wakker en bewust.

Wat betekent het eigenlijk?  Wakker worden?  En waaruit word je dan wakker?

Wat is het?  Bewust worden van iets dat je niet kan zien, niet kan benoemen maar wel kan voelen?

Dit zijn enkele vragen die tijdens Satsang aan bod kunnen komen.  (het woord komt uit het Sanskriet. Sat = waarheid;  Sangan = gemeenschap.  Satsang betekent:  'samenzijn in de waarheid')

Tijdens Satsang kan je kennis maken met het 'grote mysterie' en bewust worden dat het altijd hier en nu aanwezig is.  Je 'her'ontdekt dat deze Aanwezigheid niet los staat van wie je in essentie bent.  Meer nog, je komt erachter dat jij deze Essentie bent... want wat je zoekt, ben je Zelf. ;-)

Door naar binnen te gaan, kunnen we de plek ontdekken waar het leven telkens opnieuw geboren wordt.  Het is de bron van creatie, pure intelligentie, zuivere Liefde, Bewustzijn zelf.

Wil je kennismaken met Satsang dan zijn de maandelijkse Satsang zondagen een goed ingang.

Deelnameprijs:  20 euro

Graag inschrijven ten laatste op 14 oktober

zaterdag 23 oktober van 14u tot 17u:  workshop 'vegan appetizers/feestelijke hapjes' door Elke Timmermans (Huis Timmermans)

Wil je op een feestje eens iets anders dan ovenhapjes, groenten met hummus of chips aan je gasten voorschotelen?

Krijg je een vegetariër/veganist over de vloer met de feesten en heb je geen enkel idee hoe je ook deze mensen iets lekkers of origineels kan presenteren?

Wil je op een druilerige zaterdagnamiddag samen koken en fijn aperitieven met nieuwe mensen?

Heb je op bovenstaande vragen minsten één keer 'ja!' geantwoord, wacht dan niet te lang en schrijf je in voor deze workshop.

Elke Timmermans (van Huis Timmermans) wil je graag nieuwe ideeën laten opdoen, nieuwe smaken laten proeven en laten proeven hoe lekker vegan eten is.

Deelnameprijs:  35 euro (alles inbegrepen)

Graag inschrijven ten laatste op 10 oktober

Beperkt aantal deelnemers!

zondag 24 oktober van 10u tot 12u:  Baleya - chants for heart and soul - met NestoRina

Baleyanodigt je uit om samen universele liederen, mantra's en kirtan te zingen.  Alles met ondersteuning van gitaar, harmonium en slaginstrumenten.

Zingen schenkt vreugde, maakt je vrij en blij.  Dit samen doen is een fijne manier om jezelf te verwennen, om te verbinden en te delen met anderen.  De goede vibraties die we samen teweegbrengen, zijn een weldaad voor lichaam, geest en ziel.

Als je graag alleen maar wil luisteren en genieten of misschien denkt dat je niet kan zingen... geen probleem.  Dan word je uitgenodigd om te ervaren wat helende trillingen en klanken voor jou kunnen doen.

Wees welkom en... 'just be'

Deelnameprijs:  15 euro

Graag inschrijven ten laatste op 21 oktober

zondag 24 oktober van 13u30 tot 15u30: lezing 'zielsfamilie en zielenrelaties' door Anaïs Bierkens

We hebben allemaal een verlangen naar onze zielsfamilie en naar zielenmaatjes, naar het diepe 'thuisgevoel' waar zij voor staan, ook wanneer we er ons niet echt bewust van zijn.  Velen verlangen ook naar die Ene ware soulmate.  Als je dan iemand van je zielsfamilie ontmoet, is er vaak een onmiddellijke herkenning, soms slechts bij één van beiden, maar ook die ander zal zich uiteindelijk meer bewust worden van een bijzondere band.

Nu we in een diepgaand transformatieproces zitten op deze planeet, komt onze zielenfamilie, in welke vorm dan ook, vaker op ons pad.  Waarom is dat zo?  Welk dieper doel dienen zij?  En hoe kunnen wij dat ervaren?  Wat betekenen wij voor elkaar?

Kom je luisteren?

Deelnameprijs:  12 euro

Graag inschrijven ten laatste op 21 oktober

Wil je graag meer weten over Anaïs?  Neem dan zeker eens een kijkje op haar website

https://zennzoekers.wordpress.com

zondag 24 oktober van 10u tot 15u30:  ZEN-PAKKETJE - 'baleya ~ chants for heart and soul' & de lezing 'zielsfamilie en zielenrelaties'

Wil jij graag deelnemen aan deze beide mooie activiteiten?  Dan kan je je ook inschrijven voor het zenpakketje!  Je laat jezelf de hele zondag onderdompelen in positieve energie en 's middags schuif je aan voor een gezellige gezamenlijke lunch in boekenbar de schildpad.  De lunch bestaat uit een lekkere maaltijdsoep en zelfgebakken brood met (vegetarisch) beleg.

Deelnameprijs voor de hele dag, met lunch:  35 euro

Graag inschrijven ten laatste op 21 oktober

woensdag 27 oktober van 14u tot 16u:  handwerken@boekenbar de schildpad

Haken, breien, naaien, weven, macramé... Handwerken is weer helemaal in!  En niet voor niets.  Het is een zinvolle, leuke, ontspannende bezigheid.

Daarom wil boekenbar de schildpad jou graag uitnodigen om samen met anderen één keer per maand te komen handwerken.  We zitten gezellig samen, doen ons handwerk, drinken een tasje koffie of thee, knabbelen een koekje en keuvelen een beetje.  Gewoon ongedwongen, gezellig samenzijn.

Ben je nog niet zo vertrouwd met handwerken maar wil je het wel graag leren?  Goed nieuws!  Op deze namiddag zal ook Jessica Peters aanwezig zijn en zij helpt je graag starten met het haken van een driehoeksjaal.  Indien gewenst brengt zij voor jou een haakpakket (garen en haaknaald) mee en op een enkele namiddag ben je vertrokken!  Je betaalt het haakpakket (24 euro) en/of een vrije bijdrage voor het aanleren.

Deelnameprijs: 5 euro (koffie, thee en koekjes inbegrepen)

Graag inschrijven ten laatste op 24 oktober

Als je wil leren haken bij Jessica, vermeld dit dan zeker bij je inschrijving want zij neemt maar één leerling per keer aan! ;-)

donderdag 28 oktober van 19u30 tot 20u30:  geleide meditatie 'JA zeggen tegen dat wat is' door Hilde

De spanning en de weerstand die we voelen tegen het leven zoals het is op dit moment, laat ons lijden.  In deze meditatie word je begeleid in het ontspannen en laten ontwaken van je lichaam en je zintuigen en in het vinden van de rust in het moment.  Je laat het leven toe zoals het is.  Wanneer jouw 'ja' tegen het leven en haar constante verandering ten diepste gevoeld kan worden, ontdek je de vrijheid van je ontwaakte Zelf.

De meditatie duurt een half uurtje.

Deelnameprijs:  8 euro

Graag inschrijven ten laatste op 25 oktober

zaterdag 30 oktober tussen 14u en 17u:  het créatelier

Ben jij graag creatief bezig maar zit je dat meestal thuis in je eentje te doen?

Of zou je eens met een vriend(in) willen werken aan een creatief project maar heb je daar de ruimte niet voor?

Tijdens het créatelier stelt boekenbar de schildpad een mooie ruimte ter beschikking waar je in gezelschap van anderen je ding kan doen.  Op die manier kan je mekaar motiveren en inspireren, of gewoon gezellig een babbeltje doen.

Je materiaal breng je zelf mee.  Er is gratis smaakwater om de dorst te lessen.

Deelnameprijs:  3 euro

Graag inschrijven ten laatste op 28 oktober